Дали електрическата мрежа - високо и ниско напрежение, може да издържи,

...
Дали електрическата мрежа - високо и ниско напрежение, може да издържи,
Коментари Харесай

За да не изгърми бушонът, не е препоръчително едновременно да работят печка и бойлер

Дали електрическата мрежа - високо и ниско напрежение, може да издържи, в случай че хората се отопляват всеобщо на ток през зимата, или има риск от режим - този въпрос ще занимава високите етажи на властта в страната в идващите дни.

Министерството на енергетиката към този момент е имало среща по въпроса с Електроенергийния систематичен оператор и електроразпределителните сдружения и топлофикациите. Шефът на Агенцията за стабилно енергийно развиване Ивайло Алексиев приказва за поведенческа просвета при прилагане на електроуредите, написа " 24 часа ".

Но там, където блоковете са цялостни, би имало проблем, в случай че работят по едно и също време електрическа печка или климатик и други уреди. Ако жилището е с апаратура от 6 киловата мощ, основният предпазител на таблото може и да падне поради претоварване, в случай че се включат 4 уреда, които са с мощ от 1,5 киловата и нагоре.

И може да се окаже, че стартирането на климатика по едно и също време с бойлер и сешоар за коса ще е съвсем невероятно.

Обикновено топлофицираните жилища са присъединени на мощ сред 4 и 6 киловата, а нетоплофицираните - сред 8 и 10 киловата. Така е по нормативните документи за създаване на здания.

Хората трябвало да вършат сметка какво включват, с цел да не изгърми бушонът, не било целесъобразно по едно и също време да работят печка и бойлер.

Ако притежателите на тристайно жилище желаят да минат от парно на ток, ще би трябвало да купят най-малко два климатика, което е сериозна инвестиция. И въпреки всичко при енергийноефективни уреди потреблението на електрическа енергия е три пъти по-малко, в сравнение с с стандартните радиатори и духалки.

Според него най-ефективният метод е отоплението с термопомпа въздух-въздух, каквито са климатиците.

Вече се предложили и термопомпи, които загряват водата в бойлер.

Къщите са с по-големи благоприятни условия за избор. При тях може да се употребява термопомпа, слънчеви панели на покрива за затопляне на вода и за тока у дома, с които да се подкрепят сметките.

Топлинни счетоводители пък считат, че няма да се случи всеобщо отричане от парното. Хората най-малко ще си запазят топлата вода. Но пък споделят, че може да се икономисва парно и по този начин да се понижават сметките. Така че енергоспестяващите ограничения, които се предлагат от всяко сдружение в енергетиката, било редно към този момент да се ползват, с цел да се понижи потреблението. Като да вземем за пример препоръките за освобождението на радиаторите от мебели пред тях или от облекла по тях, проветряване след прекъсване на термовентилите, заспиване в по-студена стая и т.н.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР